Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Share |

kivilattian_pinta_600px.jpg

LAATUA JA HELPPOUTTA KIVILATTIAN KÄSITTELYYN

Kiiltävät luonnonkivet

Kiiltävä luonnonkivi luo ulkoasullaan arvokkaan tunnelman. Pinnan kiilto antaa helposti myös tunteen, että lika ei pääsisi tunkeutumaan huokosiin ja että suojauskäsittely on tarpeetonta. Kivessä on kuitenkin aina huokosia joihin lika ja väriaineet voivat imeytyä.

Pinnan lian imemiskyky kannattaa eliminoida hyvin tunkeutuvalla fluoropolymeeriseoksella (Marmo Barrier, Basoil). Kivipinnan kiilto saadaan aikaiseksi tehtaalla mekaanisesti kiillottamalla. Kiiltävää kiven pintaa voidaan siis ylläpitää vain mekaanisesti kiillottamalla. Kiiltoa ja suojaa kulumista vastaan voidaan lisätä kristalloimalla (kalkkipitoiset kivet) tai vahaamalla.

Mattapintaiset luonnonkivet

Matta tai satiininkiiltoinen luonnonkivi antaa rauhallisen ja lämpimän tunnelman tilaan. Kiven väritystä ja värien kontrastia voidaan hieman muuttaa erilaisilla käsittelyillä (Triton, Barrier 2 Cotto, Marmo Wet ja Marmo Toner, Tonic Ardesia), ja samalla parantaa pinnan hoidettavuutta. Monesti väreihin vaikuttava käsittely vaatii kuitenkin arkkitehdin tai tilanomistajan hyväksynnän.

Useimmiten mattapintainen kivi käsitellään likaa hylkiväksi (Barrier 2 Pietra, Protect, ICR 17) väritykseen tai kontrasteihin vaikuttamatta. Pinnan hoidettavuutta voidaan lisätä mattapintaisella hengittävällä vahalla.

Keraamiset kivet

Maa-aineksesta polttamalla ja tiivistämällä valmistetut laatat antavat sisustajalle mahdollisuuden runsaaseen värien ja pintalaatujen käyttöön. Keraamiset kivet ovat yleensä tiiviimpiä kuin luonnonkivet, mutta niiden laadun vaihtelu ja pinnan mikroskooppisen pienet huokoset asettavat joskus haasteita puhdistamiselle. Oikean tyyppisillä käsittelyillä (Basoil, Progress, Protect) pinnan hoidettavuutta voidaan kuitenkin lisätä ja ylläpitää. Imukykyisemmät keraamiset kivet voidaan myös käsitellä vahalla.

<< Takaisin Kivipinnat-sivulle